Sok olyan hírességet ismerünk, akik repülőgép szerencsétlenségben (Aaliyah, Buddy Holly, Audie Murphy, Vic Morrow), vagy autóbalesetben  (James Dean, Ryan Dunn) haltak meg, de vajon tudjuk-e, hogy vannak, akik tűzben lelték halálukat? Vannak köztük ismertebbek, és kevésbé ismertek. Abban azonban egyformák, hogy a végzetük ugyanaz lett. És ez nem más, mint a tűz.

1. Claude Burroughs

Claude Burroughs egy fiatal feltörekvő színész volt, akit többen ismernek tűzben lelt halála, mind rövid színészi karrierje miatt.

1876. december 5-én, a Brooklyn Színházban pusztító tűzben vesztette életét. Még csak 22 éves volt. A tűzben összesen 278 személy halt meg, de más becslések szerint az áldozatok száma meghaladhatta a 300-at is.

A tüzet egy díszlet okozta, amit egy lámpa gyújtott fel. A színészek eleinte nem mozdultak, nem akartak pánikot kelteni a közönség soraiban, de ahogy nőttek a lángok, a nézők egyre ijedtebbek lettek, miközben a színészek a színpadról nyugtatták őket. Aztán Burroughs, és egy másik színésztársa úgy döntött, ennek fele sem tréfa, vették a kabátjukat, és menekülni próbáltak. Végül nem tudták elhagyni az épületet. A tűzben összeomlott színpad alatt találták meg a holttestüket, felismerhetetlenül összeégett állapotban.

2. Bobby Young

Robert Howard “Clifton” 33 évesen halt meg, 1951. szeptember 13-án. A halál egy szállodában érte utol, amikor elaludt dohányzás közben.

Robert H. Young néven született, és 1925-1931 között “Bonedust” szerepét játszotta 19 részen át “A banda” című filmsorozatban. A gyerekszínész később leszerződött a Warner Bros. céghez, ahol sok más filmben is szerepet kapott.

3. Gloria Dickson

Gloria Dickson a ’30-as, ’40-es évek híres amerikai színpadi és filmszínésznője volt, több, mint 20 hollywoodi filmben szerepelt.

1945. április 10-én halt meg, amikor tűz ütött ki Los Angeles-i otthonában. Mindössze 27 éves volt.

A tűz akkor kezdődött, amikor egy cigaretta meggyújtotta a földszinten lévő egyik fotelt, miközben a színésznő az emeleten aludt. Testét a fürdőszobában találták meg, valószínűleg a fürdőszobai ablakon át próbált menekülni. Füstmérgezésben vesztette életét, kutyájával együtt. Testén első és másodfokú égési sérüléseket találtak.

4. Linda Darnell

A hollywoodi színésznő 1965. április 10-én vesztette életét. 41 éves volt, több, mint 30 filmben játszott főszerepet, valamint TV műsorok állandó szereplője volt.

A tűz az egykori titkárának házában keletkezett. Linda a barátaival épp egy színpadi szerepre készült. Az akkori híradások arról számoltak be, hogy a színésznő égő cigarettával a kezében elaludt, de erre nem volt semmilyen bizonyíték.

Teste több, mint 90 %-ban megégett, miközben barátja lányát próbálta menteni, nem tudván, hogy a gyermek már nincs a házban.

5. Pillangó (Thelma) McQueen

A híres színésznő, aki számos filmben szerepelt, 1995. december 22-én halt meg. Ő játszotta például Prissy-t az Elfújta a szél című filmben. Halálakor 84 éves volt.

A tűz a saját lakásában keletkezett, egy meghibásodott fűtőberendezés miatt. A tűzoltók a járdán fekve találtak rá, testének több, mint 70 %-án súlyos égési sérüléseket szenvedett. Kórházba szállították, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

6. Teresa Graves

Teresa több amerikai sorozat szereplőjeként vált ismertté, 2002. október 10-én halt meg, 53 évesen.

A lángok Los Angeles-i otthonában csaptak fel, a színésznőt eszméletben állapotban találták. Hiába siettek vele kórházba, mire odaértek, életét vesztette. A tüzet egy hibás fűtőberendezés okozta.

Teresa legismertebb főszerepében egy rendőrségi nyomozót alakított, és Ő volt az egyik első afro-amerikai színésznő, aki főműsoridőben főszerepet kaphatott egy amerikai TV csatornán.

7. Dennis Patrick

Egy nappal azután, hogy Teresa Graves meghalt egy tűzben, 2002. október 13-án Dennis Patrick is életét vesztette, miután kigyulladt a háza, szintén Los Angeles-ben.

A 84 éves – Dallas sorozatban is játszó – színész a kutyája mellett feküdt, füstmérgezést szenvedett. Hamvait a kutyájával együtt szórták a tengerbe.

Négy évtizedes karrierje során, több, mint 1.800 szerepet játszott különféle TV sorozatokban, Ő alakította a televízió történetének első vámpírját, 1951-ben.

8. Royce Applegate

Alig 10 hét telt el Dennis Patrick halála óta, mikor egy újabb “Dallas”-szereplő halt meg a saját házában, tűzben.

2003. január 1-én a 63 éves Royce Applegate Hollywood Hills-i otthona gyulladt ki, a tűz oka ismeretlen volt. Royce füstmérgezésben vesztette életét, a tűzoltók sokáig küzdöttek a lángokkal.

Royce többek között a hazánkban is ismert “Twin Peaks” és “JAG” sorozatokban is szerepelt.

9. Reg Evans

2009. február 7-én az idős brit/ausztrál színész, Reg Evans, és élettársa, Angela Brunton halt meg az ausztál Victoria állam egész területén pusztító bozóttűzben.

A “Fekete szombat”-ként elhíresült napon 173 ember vesztette életét, 414-en sérültek meg. Evans bízott benne, hogy a tűzoltók megfékezik a lángokat, mielőtt az eléri a házát.

Evans szerepelt többek között a “Mad Max” című filmben, valamint több, ausztrál TV sorozatban.

10. Jack Cassidy

1976. december 12-én vesztette életét a különc színész, miután tűz ütött ki Nyugat Hollywood-i otthonában. Cassidy 49 éves volt, amikor elaludt dohányzás közben, és a cigaretta felgyújtotta a kanapét.

Az estét Nanette Fabray színésznővel a városban töltötte, majd ittas állapotban tért haza. A véralkoholszintje 0,12 % volt.

A tűz az egész lakásban elterjedt, a holttestet a a földön találták, a teraszra vezető üvegajtó közelében. A teste a felismerhetetlenségig összeégett, a fogai, valamint a családi gyűrűje alapján tudták csak azonosítani.

Cassidyt kétszer jelölték Emmy Díjra, rengeteg TV sorozatban és filmben szerepelt, valamint számos színpadi produkcióban is részt vett. Nős volt, felesége Shirley Jones színésznő.

A színész bipoláris zavarban szenvedett.

+1 Charles (Buck) Jones

Charles (Buck) Jones egyike volt annak a 492 áldozatnak, aki 1942. november 28-án, a bostoni Cocoanut Grove bárban keletkezett tűzben lelte halálát. Vagyis nem halt meg azonnal. Kórházba szállították, ahol két nappal később vesztette életét.

Azon a végzetes éjszakán Charles díszvendégként érkezett a bárba, amikor a tűz kitört.

A színész a Fülöp-szigetek – USA között dúló háború (1899-1913) veteránja volt, filmes karrierjét kaszkadőrként kezdte, ebben a szerepben több, mint 160 filmben szerepelt. Az 1920-as évektől a legkeresettebb szereplője volt a cowboy filmeknek.

(Forrás: listverse.com)

[useful_banner_manager banners=11 count=1]


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 3 =