Árvíz – Csak a szállodák nyíltak meg a Margitszigeten

Budapest, 2013. június 19., szerda – Részlegesen megnyílt szerdán a budapesti Margitsziget, ahol jelenleg csak a két szálloda működik.

F

Fotó: Lakatos Péter

Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán arról tájékoztatott, hogy Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke határozatban rendelte el a Margitsziget Árpád híd felőli oldalának részleges megnyitását. A döntést a Duna vízszintjének jelentős csökkenése indokolja, valamint az, hogy az érintett területen befejezték a helyreállítási munkálatokat.

A szigeten egyelőre kizárólag a két szálloda kezdhette meg a működését.

A Margitsziget többi része továbbra is lezárt terület. A Főkert Zrt. szakvéleménye szerint az átázott talaj miatt a fák balesetet okozhatnak, ezért a megfelelő óvintézkedések betartásával is csak a helyreállítást végző szakemberek tartózkodhatnak ott.

Folyamatosan végzik a helyreállítást a Palatinus Strandfürdőben, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában és a sziget vendéglátó-ipari egységeiben – közölte a kormányhivatal, hozzátéve, hogy a Margitsziget egésze a helyreállítási és fertőtlenítési munkálatok elvégzése után nyílik meg a nagyközönség előtt.

(MTI)

[useful_banner_manager banners=11 count=1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − egy =

+ <