London, 2013. szeptember 11., szerda – Brókernek állt Vilmos herceg és öccse, Harry, de csak egy napra, a 2001. szeptember 11-ei amerikai merényletsorozat évfordulójára.

Fotó: www.dailymail.co.uk

A brit trón második és negyedik számú várományosa – Harryt ugyanis Vilmos nyáron született kisfia, György herceg egy hellyel hátrébb utasította – a BCG Partners nevű globális pénzügyi szolgáltató cég londoni irodájában próbálta ki magát üzletkötőként. Tranzakcióik teljes nyereségét jótékonysági célokra fordítják.

A BCG Partners azzal szerzett szomorú hírnevet, hogy a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiban irodákat bérlő vállalatok közül e cég veszítette el a legtöbb alkalmazottat: 658 munkatársa halt meg a repülőgépek becsapódása után összeomló felhőkarcolók romjai között.

Vilmos és Harry – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő első- és másodszülött fia – összesen ötven percet töltött a BCG Partners londoni székhelyén, a Kelet-Londonban felépült, második Citynek is nevezett Docklands irodavárosban, de e rövid idő is elégségesnek bizonyult ahhoz, rekordot döntsenek: az általuk lebonyolított határidős devizaügyletek értéke elérte a 25 milliárd eurót.

Vilmosból önkéntelenül is kiszakadt a felkiáltás: “A fenébe, ez tényleg milliárd”. Amikor a tranzakcióikat felügyelő bróker rábólintott, Vilmos herceg odaszólt öccsének: “Szerintem itt kellene dolgoznunk”.

Ennek valószínűleg nem is lenne munkajogi akadálya, ugyanis – mint az udvar szerdai tájékoztatásából kiderült – Vilmos előző nap befejezte pályafutását a brit királyi légierőnél (RAF). A herceg, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz, az RAF egyik walesi támaszpontján dolgozott kutató-mentő helikopterpilótaként, ám a St. James-palota – Vilmos londoni rezidenciája és hivatala – szerdán bejelentette, hogy a majdani trónörökös előző nap teljesítette utolsó szolgálatát.

Devizakereskedői teljesítményüket értékelve a BCG Partners egyik vezető brókere, Nick Thompson a BBC-nek elmondta, hogy Harry sokkal magabiztosabb volt, nagyon lazán dolgozott, Vilmos viszont inkább kisfiáról cseverészett, ahelyett, hogy a számokat figyelte volna.

(MTI)

[useful_banner_manager banners=11 count=1]


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =