Az év utolsó előtti napján érdemes egy kicsit áttekinteni az évet, megvizsgálni, hogy melyek voltak azok a témák, amelyeket a legtöbben olvastak, a legtöbbeket érdekeltek. Ha valaki kedvet kapott az elolvasásukhoz, kattintson a cikk címére.


1.  

Mentés közben meghalt egy tűzoltó a Rám-szakadéknál

05

A 2013. év legolvasottabb cikke szomorú apropóból íródott.

2013. november 1-én egy lezuhant turista mentése közben a Rám-szakadékba zuhant és életét vesztette Kövecs Gergő tűzoltó főtörzsőrmester.


2.  

9/11 – A legendás tűzoltóautó végső nyughelye

A tűzoltóautó beemelése a múzeumba Fotó: doocab.com

Fotó: doocab.com

12 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én New York-ot terrortámadás érte, amelynek egyik ikonikus tárgyát – az ikertornyok leomlása után összeroncsolódott létrás tűzoltóautót – az ikertornyok helyén épült föld alatti múzeumban, 70 méter mélyen helyezték el.

Ez erről íródott cikk a második legolvasottabb az évben.


3. 

Egy gyászoló anyuka kálváriája a hivatalokkal

A lányát és a leendő vejét veszítette el egy szerencsétlen tűzeset során egy édesanya, de azóta sem tudja, miért kellett a fiataloknak meghalni.

Végső elkeseredésében fordult a honlapomhoz, és tette közzé történetét azért, hogy mások okuljanak, vagy hátha valaki segítséget tudna nyújtani. A cikk megírása óta eltelt 5 hónap alatt sajnos semmilyen változás nem történt az ügyében.


4. 

Hétköznapi hősök: Bedő Tamás tűzoltó őrmester

(Fotó: zeon.hu / Szakonyi Péter)

(Fotó: zeon.hu / Szakonyi Péter)

2013. március közepén lesújtott az országra egy hatalmas hóvihar. Hivatásosok, és civilek együtt, összefogva küzdöttek az elemekkel.

Találtam az interneten egy fotót, ami az M7-es autópályán készült, és egy hóviharral küzdő tűzoltót ábrázol. Megkerestem, és kikérdeztem erről-arról.


5. 

Keletkezési okok: öngyulladás

Egy tűzkeletkezési ok, amit már-már misztikum övez. Sokan hallottak róla, sokan félnek tőle, de csak kevesen láthatták. Nincs belőle túl sok, de nem szabad figyelmen kívül hagyni. Kis odafigyeléssel elkerülhető.

Az öngyulladásról írt cikk az ötödik az olvasottsági listán.


6. 

Tűzvédelmi bírság a kéményseprő kizárásáért?

A cikk arról szól, hogy kaphat-e valaki tűzvédelmi bírságot, ha nem engedi be a kéményseprőt?

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője válaszolt a kérdésemre.


7. 

Veszélyes anyagok jelölései

A lakásokban tárolható, meghatározott mennyiségű veszélyes anyag jelöléseiben nagy a káosz. Ebben próbáltam rendet teremteni a cikk megírásával.

A hetedik legolvasottabb volt 2013-ban.


8. 

Árvíz – Még jó ideig lezárva marad a Margitsziget

2013. nyár elején árvíz borzolta a kedélyeket. Az ár levonulása után a Margitszigeten a magas talajvíz és a felázások miatt a fák gyökérzete meglazult, a sziget életveszélyessé vált, pedig sokan szerettek volna ellátogatni oda.


9. 

A gyertyakészítés

A csodás hangulatot varázsoló gyertya készítése, anyaga a témája annak a cikknek, amelyre az évben sokan kíváncsiak voltak.


10. 

Önállóan is olthatnának tüzet az önkéntes tűzoltó egyesületek

A katasztrófák elleni védekezés hatékonyságának növelésével összefüggő törvény módosításának vitája során felmerült, hogy a jövőben a beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület láthatna el feladatokat a közvetlen életveszéllyel nem járó eseményeknél.

Az erről íródott cikk a tizedik a legolvasottabbak sorában.


Minden kedves olvasómnak boldog új évet kívánok, és szeretettel várok mindenkit a 2014. évben is!

[useful_banner_manager banners=11 count=1]


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 5 =