Egy francia tervező, Rodolphe Gimenez gondolt egy nagyot, és a biztonságot ötvözte a designnal. Így jöttek létre azok a csodálatos tűzoltó készülékek, amelyek bármely lakás díszei lehetnek. A képeket nézegetve csak gyönyörködhetünk…

Rodolphe szenvedélye a díszítés, így kidolgozott egy szakmai szempontból egyedi terméket, ami megfelel minden biztonsági előírásnak.

A háztartások alig 1 %-a rendelkezik kézi tűzoltó készülékekkel, aminek nyilván főként anyagi okai vannak, de talán nem elhanyagolható, hogy ezek az egyszínű készülékek általában nem néznek ki valami jól.

Magyarországon csakis piros színű készülékek kaphatók, pedig a lakásokban akár színeset is használhatnánk. Mivel lakásokban nem kötelező az elhelyezésük, a tűzvédelmi hatóság így nem emel kifogást a szabvány-színtől eltérő készülékek ellen. Magyarul otthon mindenki azzal védi magát, amivel tudja.

Természetesen csakis olyan készüléket érdemes elhelyezni, és használni, ami minden tekintetben megfelel az előírásoknak, és kellően biztonságos, hiszen a rossz készülék hamis biztonságot ad.

A „Fire Design” nevű francia cég 2009 óta forgalmazza a gyönyörű készülékeket, amelyek minden tekintetben biztonságosak. A készülékeket Franciaországban több, mint 200 helyen, külföldön 60 helyen árusítják.

Az áruk sajnos elég borsos (100-300 Euró), de akinek fontos a biztonság, talán nem sajnálja értük ezt az árat kifizetni.

(Fotó: https://plastolux.com/)


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + hat =