A csodálatosan csillogó szemű, májrákkal küzdő, 4 éves kisfiú, Dyrk Brucie elvesztette a betegség elleni csatát, és 2012. szeptember 24-én az angyalokhoz költözött. Szeretete, és élni akarása azonban megmozgatta az egész világot… Gyógyulásáért milliók imádkoztak.

(Forrás: Facebook/Fundraiser for Dyrk Burcie)

Dyrk három éves volt, mikor 2011. március 9-én májrákot diagnosztizáltak nála. Mire a betegséget észrevették, a daganat a tüdő minkét oldalára átterjedt. Az orvosok azonnal megkezdték a kemoterápiát, majd májtranszplantáción esett át, amit újra kemoterápia követett. Többször műtötték a tüdejét, majd a hólyagját, de sajnos a rák az agyát is megtámadta. Ekkor döntött úgy a család, hogy abbahagyják az intenzív kezelést, és a lehető legtöbb időt a kisfiúval tölti.

Bár a kisfiú testét megviselték a kezelések, nem számított milyen az állapota, és hogy érzi magát, soha nem hagyta abba a mosolygást.

Mikor az amerikai emberek megismerték a kisfiú szomorú történetét, azonnal adománygyűjtésbe kezdtek. Pólók, matricák, kulcstartók, nyakláncok, karkötők megvásárlásával, illetve pénz átutalásával lehetett támogatni a három gyermekes családot.

Dyrk édesapja dallasi tűzoltó. A kollégái látván a család küzdelmét, idén áprilisban úgy döntöttek, tesznek valamit, amitől felvidul a  család. Felhívást tettek közzé, és arra kérték a tűzoltókat, készítsenek fényképeket Dyrk nevével. Rengeteg tűzoltóság vett részt a fotózásban, és a legkülönfélébb módokon jelenítették meg a “Dyrk”, vagy a “Dyrk strong” feliratot. Volt, akik lángokkal, védőruhával, szalagokkal, tűzoltó szerszámokkal, vagy a saját testükkel rajzolták ki. A fotók megtekinthetők itt.

A felhívás azonban önálló életre kelt, és a fotók mindenhonnan árvízként kezdtek özönleni…

Dyrk minden nap kíváncsian várta az újabb, és újabb fényképeket, amik nap, mint nap mosolyt csaltak a család arcára. A példátlan összefogás, a legkülönfélébb közösségek megmozdulása boldoggá tette Dyrk utolsó hónapjait.

A kelet-texasi Longview város tűzoltói lángokkal formálták meg Dyrk nevét, majd egy 100 méteres létrára felmászva elkészült a fotó:

(Forrás: www.dailymail.co.uk)

A Dallasi Tűzoltóság tűzoltói – Dyrk édesapjának kollégái – szalaggal írták az kisfiú nevét autójuk oldalára:

(Forrás: www.dailymail.co.uk)

A mellrák elleni küzdelem jelképévé vált rózsaszín tűzoltóautó is szorított Dyrk gyógyulásáért:

(Forrás: Facebook/Fundraiser for Dyrk Burcie)

Egy férfi úgy döntött, a saját garázsának kapuján örökíti meg a kisfiút:

(Forrás: https://www.theblaze.com)

A szépségkirálynők sem maradtak ki a kampányból:

(Forrás: https://www.theblaze.com)

(Forrás: Facebook/Fundraiser for Dyrk Burcie)

Az egyik strandon így üzentek a kisfiúnak:

(Forrás: Facebook/Fundraiser for Dyrk Burcie)

Egy dallasi női focicsapat is csatlakozott:

(Forrás: Facebook/Fundraiser for Dyrk Burcie)

A hadsereg tagjai sem szerettek volna kimaradni:

(Forrás: Facebook/Fundraiser for Dyrk Burcie)

Dyrk neve a kampánynak köszönhetően felkerült például hegyoldalra, kövekből kirakva, körmökre lakkozva, óvodások rajzain, tornászok emberi alakzattal, gyerekek LEGO kockákból írták ki, búváros víz alatt tartott papíron küldtek reményt a kisfiúnak. A fotókat egy Facebook oldalra lehetett feltölteni, ahová több száz fénykép érkezett.

Dyrk és édesapja
(Forrás: Facebook/Fundraiser for Dyrk Burcie)

Dyrk temetésére pénteken kerül sor a Midlothiani Baptista Templomban.

Nyugodj békében kicsi fiú!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 10 =