Sophie Rosser egy egyszerű, 23 éves angol lány, akinek hatalmas volt szíve, és mérhetetlen a bátorsága. Hősként halt meg egy tűzben.

Sophie Rosser

A tragikus tűz 2012. augusztus 26-án éjjel, a kelet-londoni Isle of Dogs egyik panelépületében keletkezett.

Sophie halála előtt pár perccel apjával beszélt telefonon, majd berohant egy égő épületbe, hogy megpróbálja menteni a barátját, és a szomszédait.

Épp egy születésnapi partyról tér haza abba a lakásba, amit barátjával, Oscar Silva-val osztott meg, amikor észrevette, hogy a bérházból lángok, és füst tör elő.

Azonnal hívta 28 éves barátját, hogy figyelmeztesse a bajra, majd berohant az égő épületbe, hogy figyelmeztesse a többi lakót is. Mikor a barátja már biztonságba került, hiába próbálta Sophie-t felhívni, Ő már nem vette fel a telefont. „Soha nem gondoltam volna, hogy Sophie felmegy az emeletre” – mondta Oscar. A pár már a házasságot, és gyerekeket tervezett.

A lakók később elmondták, hogy hiába gondolták biztonságosnak a lépcsőházat, nem tudtak menekülni, mert az megtelt füsttel.

A lány barátját, és néhány lakótársat a tűzoltók mentették ki. A 23 éves Sophie-ra a tűzoltók találtak rá a negyedik emeleten. A hatalmas füstben elájult. Azonnal a Royal London Kórházba vitték, de még aznap reggel füstmérgezésben meghalt. Két másik lakó is kórházba került.

A lány barátja elmondta, hogy azonnal tudta, hogy a barátnőjét hozták ki a tűzoltók az épületből, mert felismerte az aznap este viselt ruháját.

A tűzoltókat 01:39 perckor értesítették, akik 02:34 percre tudták a lángokat megfékezni.

Sophie édesapja, Julian Rosser egy Cardiff-i születésű, 59 éves építész a hírt meghallva azonnal taxiba ült, és a helyszínre sietett.

Az apa elmondta, hogy 01:15 perckor küldött a lányának egy SMS-t, hogy: ”Sophie, megyek aludni, reggel hívlak”, Sophie viccesen így válaszolt: „Ó apu, milyen öreg vagy.”

Ha édesapja tudta volna, hogy Sophie épp a halálát okozó tűz felé halad, egészen biztosan azt tanácsolta volna neki, hogy ne menjen be az égő épületbe.

Sophie 20 perc múlva halott volt.

A lány édesanyja elmondta, hogy: „A lányom volt a legjobb barátom. Naponta kétszer, háromszor is beszéltünk telefonon. Nagyon fog hiányozni. Mindig megpróbált másokon segíteni, éppen ezért szomorú, hogy épp akkor halt meg, amikor az égő épületből próbálta menteni az embereket.”

A Sophie lakásával szemben élő Phil Mueller azt mondta, hogy szinte még most is hallja, ahogy a tűzoltóautók csikorogva megállnak a ház előtt, ő pedig a tetőteraszra menekült. A füstöt, szikrát, parázst a szél a másik lakóépület felé fújta, ami nagyon ijesztő volt.

Sophie Cardiffban született 1988 novemberében, szülei 3 éves korában elváltak, nővére Annie 26 éves.

Édesapja elmondta: „Nagyon energikus volt, egyetlen percre sem tudott leállni. Mindig elfoglalta magát valamivel, folyton új dolgokat próbált ki.”

A tűz okát vizsgálják, bár szándékosságra utaló nyom nem merült fel.

Sophie temetésére a Thornhill krematórium kerül sor, 2012. szeptember 4-én.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + tizenegy =