Mentés közben meghalt egy tűzoltó a Rám-szakadéknál

Budapest, 2013. november 1., péntek – Egy lezuhant turista mentése közben életét vesztette egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban péntek este – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: dozo.hu

Emberi élet mentése közben szenvedett balesetet és halt meg az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság egyik beosztott tűzoltója ma este a Komárom-Esztergom megyei Rám-szakadéknál.

Egy kirándulócsoport egyik tagja lecsúszott a szakadékba, az ő mentéséhez riasztották az esztergomi tűzoltókat. A helyet szerkocsival nem lehetett megközelíteni, ezért a tűzoltók gyalog indultak el a bajba jutott turista kimentésére. Eközben azonban a főtörzsőrmester megcsúszott és a szakadékba esett.

Az eszméletét vesztett és életjeleket nem mutató tűzoltót a helyszínen próbálták újraéleszteni,  de belehalt sérüléseibe.

A bajba jutott turistát a tűzoltók eddig nem tudták kimenteni a helyszínről, állapotát stabilizálták és a barlangi mentők érkezését várják. A bajba jutott turista mentése pénteken késő este még tartott.

Legutóbb február 2-án zuhant a Rám-szakadékba egy turista. A férfit, aki 20 métert zuhant, zúzódásos sérülésekkel és agyrázkódással szállították az esztergomi kórházba.

A sérültet társai hozták vissza az ösvényre, ahonnan a tűzoltók vitték el a mentőautóig.

A Rám-szakadék egy vulkáni eredetű, nagyjából észak-déli irányban futó szurdokvölgy. Összeszűkülő sziklafalai olykor merőlegesek, de vannak befelé dőlő falak is. Mélysége több helyen meghaladja a 35 métert, míg szélessége helyenként a 3 métert sem éri el.

A sziklamederben állandóan csörgedezik a víz, amely hóolvadáskor és nagyobb esők idején patakká duzzad. A szurdokban összességében 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük a túrázóknak. A terep egyike a legnehezebben járható, egyben legizgalmasabb magyarországi jelzett turistautaknak.

A Rám-szakadékot évente hatvanezernél több ember keresi fel.

KÉPTÁR

[zooeffect AECApUbDXECL]

(MTI)

[useful_banner_manager banners=11 count=1]

4 hozzászólás: “Mentés közben meghalt egy tűzoltó a Rám-szakadéknál

 1. Fekete Katalin szerint:

  Részvétem!

 2. paxián Cecilia szerint:

  Őszinte részvétem! Családnak is !!!!!

 3. Ferenc szerint:

  Részvétem…
  A Rám szakadék Komárom Esztergom megyében van….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 7 =

+ <