Talán sokan elgondolkodtak már, hogy ha tűz ütne ki a házukban, mik azok a tárgyak, emlékek, amiket megpróbálnának kimenteni, mi az, ami ha elég, megsemmisül, tönkremegy, pótolhatatlan volna. 

Természetes, hogy ha tűz üt ki az otthonunkban, akkor az első és legfontosabb, hogy magunkat, a családtagjainkat, az életünket mentsük. Amikor valaki arra ébred, hogy ég a háza, mar a füst, és lángol a lakás, természetes, hogy nem fog körbeszaladgálni a lakásban, hogy a kedvenc tárgyait, a számára fontos dolgokat mentse. Ilyen módon tehát a cikk címében feltett kérdés elméletinek tekinthető.

Azért mégis érdemes elgondolkodni azon, hogy melyek azok a tárgyak, dolgok, amiknek az elvesztése fájdalmat okozna, amelyek hiánya nehezen volna feldogozható.

Tudjuk, hogy a kedvenc tárgyaink, emlékeink körbevesznek bennünket, szeretünk rájuk nézni, megfogni öket, szeretjük, hogy körülöttünk vannak. Ha azonban ettől eltekintünk, és úgy érezzük, hogy egy-egy pótolhatatlan, vagy nagyon fontos tárgyat szeretnénk tökéletes biztonságban tudni, van rá mód, hogy megvédjük. Kaphatók olyan páncéldobozok, amelyek a tűz ellen is megvédik a beléjük helyezett tárgyakat. Ezt a dobozt, ha a bejárat közelében tároljuk, lehet esélyünk arra, hogy menekülés közben magunkkal vigyük. Persze ez is csak akkor működik, hogy épp otthon vagyunk, amikor menekülni kell. Kisebb tűznél persze egy ilyen doboz távollétünkben is megvédi kedvenceinket.

Az alábbi összeállításban olyan fotókat gyűjtöttem össze, amelyeken világ különböző tájain élő emberek a tűz esetén mentendő tárgyaikat gyűjtötték össze. Érdekes látni, hogy a különböző embereknek milyen különböző dolgok a fontosak.

Te mit vinnél magaddal, ha ég a házad?

04

03

(Fotó: Pinterest)

[useful_banner_manager banners=11 count=1]


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 1 =