Mint már korábban hírül adtam, többeket azzal keresnek meg állítólagos szerelők, üzletkötők, hogy januártól kötelező szén-monoxid riasztók felszerelése a lakásokba. Most ugyanerről adott hírt az atv.hu.

Az atv.hu szerint elsősorban nyugdíjasokra vadásznak az üzletkötők, miközben arra hivatkoznak, hogy a gázszolgáltatótól érkeztek és a cég januártól kötelezővé teszi a szén-monoxid mérők beszerelését.

30.000 forintért, azaz a bolti ár kétszereséért kínálnak szén-monoxid mérőt somogyi nyugdíjasoknak. Sokukkal 13.000 forint előleget is kifizettetek. Az üzletkötők arra hivatkoznak, hogy a gázszolgáltatótól érkeztek és a cég januártól kötelezővé teszi a szén-monoxid mérők beszerelését.

A valóság ezzel szemben, hogy a házalók nem állnak kapcsolatban a gázszolgáltatóval és nem is lesz kötelező a szén-monoxid mérő januártól.

Az ATV úgy tudja, az üzletkötők az egész országban több tucat lakosnak adtak már el szén-monoxid mérőt.

Arról, hogy valóban kötelező-e a lakásokban szén-monoxid riasztó felszerelése, megkérdeztem a Katasztrófavédelem szóvivőjét. Válasza itt olvasható >>

Természetesen azt nem szabad elfelejteni, hogy akár kötelező, akár nem a szén-monoxid riasztó felszerelése, a jó minőségű, megbízható készülék életet menthet!

[useful_banner_manager banners=11 count=1]


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × öt =