Szabadtéri rendezvények

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (továbbiakban: OTSZ) szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet 7. § 26/a. pontja szerint:

Szabadtéri rendezvény: 5000 m2-nél nagyobb, épületen kívüli területen megtartott szervezett esemény, ide nem értve a családi eseményekkel kapcsolatos rendezvényeket, valamint a létesítmény működési engedélyével összefüggő rendezvényeket.”

Az OTSZ 595. § (5) bekezdése szerint:

“A szabadtéren tartandó rendezvényekre a vonatkozó tűzvédelmi előírásokat, biztonsági intézkedéseket a rendezvény szervezője, rendezője köteles írásban meghatározni és a rendezvény időpontja előtt 30 nappal azt tájékoztatás céljából az illetékes I. fokú tűzvédelmi hatóságnak megküldeni.

Cégünk vállalja a szabadtéri rendezvények tűzvédelmi szabályainak, biztonsági intézkedéseinek kidolgozását, hatósági egyeztetését.

  • a rendezvény helyszínének léptékhelyes helyszín-, vagy alaprajzán a résztvevők elvezetésére szolgáló útvonalakat, kijáratokat, ezek méreteit, az oltóvíz szerzési helyeket, a tűzoltó gépjárművek közlekedésére szolgáló útvonalakat, a rendezvény helyszínén a résztvevők mozgásának koordinálása céljából kialakított pontokat.
  • a résztvevők mozgásának irányításával megbízott felügyelő személyzet feladatait,
  • a tűz- és káresemény bekövetkezésekor szükséges teendőket,
  • a tűz- és káresemények jelzéseinek és oltásának módját,
  •  a résztvevők elvezetésére szolgáló útvonalak jelölésének módját (iránymutató táblák, irányfények), azok sötétedést követő megvilágításának lehetőségeit,
  •  a tartalék-energiaellátás módját,
  •  a rendezvény környezetében lévő és azt esetlegesen veszélyeztető létesítmények ismertetését, leírását,
  •  a résztvevők tájékoztatására szolgáló eszközök, kihangosítók ismertetését, használatának leírását.

Vállalkozik arra, hogy elkészítse a szabadtéri rendezvény tűzvédelmi szabályait, biztonsági intézkedéseit kidolgozza, a hatósággal erről egyeztessen?

Ha nem, akkor inkább bízza Ránk, megoldjuk a problémáját és levesszük a terhet a válláról.

Vegye fel velünk a kapcsolatot >>

[easy_contact_forms fid=10]

+ <