Sokszor kérdezik tőlem, hogy mi a legfontosabb dolog, ami életmentő egy tűzesetben. Mindig jókat szoktunk ezen vitatkozni, azonban szerintem van egy, ami mindennél fontosabb. A következő történet erről fog szólni…

Hideg téli este volt. Olyan hideg, hogy még a kutyákat sem szívesen zavarták ki az udvarra.

A férfi rossz bőrben volt, betegeskedett, nem aludt jól, nehezen mozgott, egy dologról azonban nem tudott lemondani. A cigarettáról…

A betegeskedő férj, és a tolókocsival közlekedő feleség már nem tudta az otthonukat rendben tartani. Szemét és rendetlenség volt mindenütt.

Azon a hideg téli estén a feleség már elaludt, a férj viszont dohányzással töltötte az időt. Hol máshol, mint a saját ágyában? Akkor még egyikőjük sem sejtette, hogy ez lesz az utolsó éjszakájuk.

Hogy mi történt? Bizony a cigaretta behullott az ágy mögé, rá az ott gyűlő szemétre. De alattomos ez a fránya cigaretta, egy ideig csak izzik, parázslik, és lehet, hogy órák telnek el, mire igazán begyújtja a környezetét.

Közben a férfit is elnyomta az álom, majd nemsokára arra ébredt, hogy fuldoklik a füsttől. Azonnal feltápászkodott az ágyból, és elindult a bejárati ajtó felé. Az ajtó be volt zárva, és a kulcs hol volt? Hát nem a zárban, az biztos.

A férfi elindult visszafelé – talán a feleségét is keltegetni akarta – de a füsttel teli szobában a kulcsokat sehol sem találta.

A feleséget az ágyban, a férfit a bejárati ajtó előtt fekve találták meg a tűzoltók. Mire a segítség megérkezett, már mindketten halottak voltak.

A kulcsokat a feleség ágya melletti asztalkán találtam meg, egy mobiltelefon, és egy pörköltes edény között.

A legfontosabb dolog, amivel tűz esetén megmenthetjük az életünket:

A kulcs mindig legyen a zárban!!


2 hozzászólás

István · 2013-01-09 - 08:57

Köszönöm az itt leírt tanulságos történeteket. Feltettem a networkon lévő klubba is, hogy minél többen olvassák. Felelősséggel tartozunk egymásért,magunkért.
A tűz veszélyes, nem csak barát, hanem ellenség is, ha figyelmetlenek, felelőtlenek vagyunk.

    Csepregi Csilla · 2013-01-09 - 09:06

    Kedves István!
    Mindig jól esik a pozitív visszajelzés, mert így látom, hogy nem dolgozom hiába.
    Nagyon szépen köszönöm!
    Csepregi Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 4 =