A tűzoltóságnál minden eseményről kitöltenek egy adatlapot, amelynek szöveges része néha vicces dolgokat tartalmaz, és nem mellesleg jól mutatja, hogy a tűzoltóknak mennyi, már-már őrültségnek tűnő dologgal kell foglalkozniuk. Most „kiszivárogtatok” néhányat…

„Tűzre, füstre utaló körülményt nem találtunk. Időközben a füstszag magától (?) megszűnt…”

„Jelzett helyen egy darab papír zsebkendő (!) égett, melyet a raj kiérkezése előtt eloltottak…”

„Jelzett helyen felügyelet mellett a szabályok betartásával gazt égettek. Kérésünkre az égetést holnap reggelig (?) felfüggesztették…”

„Jelzett helyen a raj kiérkezésével egyidőben a lakó felébredt, és ajtót nyitott, majd közölte, hogy csak napozott.”

„Jelzett helyen 10 emeletes lakóépület tetőantennán karácsonyfadíszek (?) csillogtak a lemenő nap fényében, a jelző ezt vélte tűznek.”

„Jelzett helyen villamosmegállóban sárga műanyag kukában szemét füstölt. A raj egy üveg ásványvízzel a füstölést megszüntette.”

„Jelzett helyen 5 emeletes lakóépület harmadik emeleti lakás ablakából a macska kiugrott a 1,5 méterrel lejjebb lévő beton párkányra. A raj merítőhálóval a macskát lehalászta, tulajdonosnak átadta. Az eset következtében személyi sérülés nem történt.”

„Öntevékeny volt a portás, és az előkészületek alatt befüstölték a helyiségeket, amire a portás éles jelzést adott”. A következő jegyzőkönyv: „Gyakorlat előkészítésénél a portás öntevékenyen, túlbuzgó módon éles tűzjelzést adott.”

„Vonulás közben az 1-es fecskendő címpontosítás miatt megállt, és a 2-es fecskendő belement.”

„Jelzett helyen kb 15 méter magas fán (!)  ágybetét lógott.”

„Jelzett helyen a Dagály strand területén a közvilágítás lámpa burájának résébe egy vadkacsa csőre beszorult…”

“Jelzett helyen verebek be akarnak hatolni az ablakon. A verebeket egy varjú elkergette, további intézkedésre nincs szükség, a raj bevonul”

„Jelzett helyen személygépkocsi berepült egy családi ház udvarára.”

„Jelzett helyről a méhek időközben továbbálltak, tűzoltó beavatkozásra nem volt szükség.”

„Jelzett helyen 10 emeletes lakás kismegszakító dobozába kisméretű denevér berepült, a raj csavarhúzó, fakanál és WC illatosító spray segítségével eltávolította.”

„Jelzett helyen bolt portáljánál a kirakatüveg és a reklám közé galamb szorult, az üzlet dolgozói tudnak róla, hívtak már szakembert, aki roncsolásmentesen kimenti a galambot.”

„Jelzett helyen, rendőrség kérésére, egy személyt erőszakos módon a raj a fáról leszedte.”

„Jelzett helyen a lakó öngyilkosságot akart elkövetni és bemászott a liftaknába (?), majd saját maga kijött.”

„A mentőorvos állítása (?) szerint a személy elhunyt.”

„Jelzett helyen 9 emeletes lakóépület 9. emeleti lakásában idős személy rosszul lett. A raj a lakásba hangos szóval (?) a nyitott ajtón keresztül bejutott.”

„Jelzett helyen a hó megcsúszott, a hófogó vaskeretet leszakította. A tetőről a hófogó vas darabjai lelógásilag (?) az utca forgalmát veszélyeztették.

„Jelzett helyen a tulajdonos az erkélyre a csavarhúzóját kiejtette, amiért kihajolt, a jelző ezt öngyilkossági szándéknak gondolta.”

És a kedvencem. Mert olyan, mint egy Grimm mese…

„Jelzett helyen egy anyakacsa két kicsinyével az utcán, illetve az ott lévő házak kertjében közlekedett, ezen kívül még két kiskacsa csatornába esett. A csatornázási művek szakemberei a helyszínre érkeztek, de a kiskacsákat elsodorta a csatornában áramló víz. Az anyakacsát két kicsinyével befogtuk és vadasparkba szállítottuk.”


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + hét =